› Forum › Bankörning › HNRS/FHR-skydd SBF eller CAR ?
- Detta ämne har 5 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 21 april, 2016 kl. 09:20 av
Jens Roos.
-
FörfattareInlägg
-
20 april, 2016 kl. 08:15 #42625
Enligt SBF tekniska regler (BF TR §6.5-6.6.) för 2016 är HNRS/FHR-skydd rekommendation.
På CAR http://www.alfaromeo.org/Aktiviteter/CARChallenge/Hurb%C3%B6rjarjagt%C3%A4vla.aspx
Är det krav sedan 2013-01-01.Är det SBFs regler som som gäller ?
20 april, 2016 kl. 09:36 #42626Det är en rekommendation, vilket det blev efter sent beslut från SBF inför 2013.
Troligen inte helt hundra
20 april, 2016 kl. 12:07 #42627Uppdaterat, bra spanat Benny.

I/utanför garaget: Giulietta Sportiva 1.4 TB 170 TCT -14 | Sprint Veloce 1.7 8V -87 | Alfasud TI 1.7 8V -78
20 april, 2016 kl. 12:19 #42628kanon . tack för klara besked.
Hjälmreglerna har dom förändrats ?
Tidigare har jag kört med 850grams jethjälm som varit godkänd i både CAR och andra SBF sanktionerade långloppstävlingar. Den har aldrig haft någon insydd FIA eller SNELL märkning. Utan är mera en noname som varit godkänd tack vare vikten. Är den godkänd även i CAR i år ?20 april, 2016 kl. 13:00 #42629Inlägg av Benny Steen på 2016-04-20 12:19
kanon . tack för klara besked.
Hjälmreglerna har dom förändrats ?
Tidigare har jag kört med 850grams jethjälm som varit godkänd i både CAR och andra SBF sanktionerade långloppstävlingar. Den har aldrig haft någon insydd FIA eller SNELL märkning. Utan är mera en noname som varit godkänd tack vare vikten. Är den godkänd även i CAR i år ?
Inte vad jag vet annat än att det dykt upp en mängd nya hjälmtyper/fabrikanter för FHR.
Bilsportförbundet och FIA är ju glada i märkning, men det kanske kan hända att de har någon lista eller annat att utgå ifrån? Jag föreslår att du visar upp den för din vagnboksbesikningsgubbe och börjar där. Du vet ju likväl som jag hur det ut på plats ute på banan, så en märkning är att föredra eller en kommentar från SBF-gubben.
I/utanför garaget: Giulietta Sportiva 1.4 TB 170 TCT -14 | Sprint Veloce 1.7 8V -87 | Alfasud TI 1.7 8V -78
21 april, 2016 kl. 09:19 #42630Det står förvisso i TR 6.5 vilka hjälmar som tillåts, är din hjälm “bilsportshjälmen” (SIS märkt) får den användas tom 2018-12-31.
Saknas all form av märkning och godkännande torde det vara rätt godtyckligt och upp till respektive besiktningsman att godkänna undantag.Troligen inte helt hundra
-
FörfattareInlägg
- Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.