Medlemsförmåner

Club Alfa Romeo Svezia ebjuds rabatterat inträde till Svenskt Sportvagnsmeeting.

Biljetter hittar du hos Tickster genom denna länk

Rabatt på banträffar

Vi tycker bankörning är bland det roligaste som finns… Vi tycker ännu mer om banmöten fulla med Alfor!

Alla våra medlemmar som anmäler sig minst sex veckor innan banmötet och kör sin Alfa får 600(!)kr rabatt, anmäler man sig minst tre veckor innan är rabatten 300kr. Det innebär att du kan spara upp till 2.400kr per “normal” säsong när du kör din Alfa Romeo med oss på våra banmöten!


Rabatt hos Olja&Oliv

Våra vänner på Olja & Oliv erbjuder klubbrabatt när du handlar i delikatessbutiken. Uppvisa ditt medlemskort för att erhålla din rabatt. Frågar man snällt har de ibland specialerbjudanden till medlemmar.

Erstagatan 17, Stockholm

www.olja-oliv.se


Rabatt på batterier

Medlemmar i CAR erhåller 10% rabatt på Lithiumbatterier från TopEnd.

Besök topend.se


Klubbrabatt på Gulf i Dösjebro

Klubbmedlemmen Magnus driver Gulf-macken med tillhörande Handlar’n-butik i Dösjebro. Mot uppvisande av medlemskort erbjuds medlemmar:

  • 25% på olja och biltillbehör
  • 10% på allt annat i butiken
  • 50% på polletter i kassan
  • Vid tankning gratis kaffe vid uppvisande av tankkvitto i kassan

Kör ni Giro eller rally i närheten? Kontakta Magnus så ordnar han med något härligt när ni svänger förbi!


Rabatt på TriPak

Medlemmar i CAR får 15% rabatt på Tri-Pak vid beställning från deras hemsida


Medlemsrabatt hos Fälgfixarna

Fälgfixarna erbjuder 10% rabatt för medlemmar i CAR vid uppvisande av giltigt medlemskort!

Besök falgfixarna.se


Medlemsrabatt hos Jim’s Garage

15% rabatt på ordinarie priser under hela 2022.

Besök jimsgarage.se


Medlemsrabatt hos Sekvens.com

15% rabatt på klockor

Vi hjälper klockentusiaster hitta klockor med hög wow-faktor genom ett handplockat sortiment av gedigna microbrand-klockor.

Flera av de märken vi representerar har italienskt urspung:

  • Squale: Ett ikoniskt familjeägt italienskt märke med tillverkning i Schweiz. Erhöll det första patentet på dykarklockor redan 1959.
  • UNIMATIC: Dykarur med minimalistisk design som tillverkas i Italien.
  • echo/neutra: Modern italiensk design med vintage influenser – tillverkas i Schweiz.
  • Bertucci: Prisvärda & tåliga titanklockor. Design & montering i USA – grundat av Michael Bertucci som har italienska rötter.

Alla medlemmar får 15% rabatt på allt i butiken inkl. tillbehör.

Besök sekvens.com

Rabatt på NavX varumärken

Företaget NavX som står bakom en laddning intressanta webshoppar erbjuder 10% rabatt till Club Alfa Romeo Svezias medlemmar.

Oljedroppen.se (Motoroljor mm, tex Selenia, Motorex, JLM, Castrol och Gulf)
Steelseal.se (Topplockspackningsfix)
Plastidip.se (Plastidip gummifärg)
Stenskottsfilm.se (Optishield stenskotts-, och strålkastarfilm m.m.)
Jbweld.se (JB Weld epoxylim, tank,- och avgassystemstätning m.m.)
Britalianracing.se (Rizoma MC-tillbehör och Zard avgassystem)


20% rabatt på alla 112BRAND brandsläckare

T.ex. 400 ml brandsläckare med neopren väska
Perfekt för handskfacket eller i dörrfickan. Finns också med plasthållare för montering i ditt
hus eller i din lägenhet. Släckningen innehåller ett vattenbaserat giftfritt släckmaterial som
enkelt kan torkas bort med en fuktig trasa. Det är biologiskt nedbrytbart och det undviker
dyra följdskador som en traditionell torrpulversläckare typiskt orsakar.

Godkänd av alla danska försäkringsbolag för entusiastfordon. I Sverige hittills godkänd som ett komplement.
Våra brandsläckare används av dansk polis, militär, insatsstyrkan, räddningstjänsten,
bostadsföreningar och veteranfordon.
Alla våra brandsläckare produceras i Danmark och Tyskland. Godkänt och testat vid MPA
Dresden i Tyskland (https://www.mpa-dresden.com/).
https://112brand.se


Låsbultar på köpet hos ABS Wheels

ABS Wheels är en av Sveriges största leverantörer av fälgar med över 200 varumärken. Bland deras sortiment finns flertalet ABS fälgar som passar Alfa Romeo, som medlem i CAR får du låsbultar värde 699kr på köpet när du handlar fyra fälgar.

Du hittar sortimentet på www.abswheels.se


Rabatt hos Scandic

Rabatt via MHRF & SBF

Bokning på www.scandichotels.com/sport. Ange avtalskoden under “Lägg till bokningskod”


Rabatt hos Choice hotels

Rabatt via SBF

Choice hotels med varumärken Comfort, Quality och Clarion erbjuder 20% på hotellnätter. Rabatten gäller i hela norden


Rabatt på Europcar

Rabatt via SBF

Europcar erbjuder “Älska-Sport-Rabatt” till anslutna medlemmar i SBF.

Ange kampanjkoden när du bokar i app, via telefon eller på station.


Juridisk rådgivning

CAR-medlemmar erbjuds en förmån i form av juridisk rådgivning. Även du som upplever ett juridiskt dilemma i egenskap av företagare är välkommen att höra av dig.

Förmånen som lämnas kostnadsfritt sker genom 15 minuters rådgivning vilken kan ske genom telefon, mail eller vid ett personligt besök på advokatbyrån Ekenberg & Andersson i Stockholm.

Innan den tiden är slut kan jag oftast lämna ett besked om det finns en rimlig juridisk strategi inför ditt problem, vad det kommer att kosta om du lämnar advokatbyrån ett uppdrag, om någon försäkring täcker en del av arvodet – eller i vissa fall om rättshjälp kan beviljas i ditt fall.

Inför en kontakt är det bra om du har tillgängligt ditt hem-, fordons-, eller företags-försäkringsbrev. Jag kommer också inledningsvis att efterfråga vem som är din motpart vid en tvist, detta för att kunna bedöma om någon eventuell intressekonflikt kan tänkas föreligga.

Ett typiskt ärende kan handla om försäkringsersättning i samband med reglering av en person- eller sakskada, problem i samband med verkstadsbesök, hyresrätt, garantifrågor, skadeståndskrav och mycket annat inom civilrättens område.

Jag biträder med förhandlingar och tvistlösning inför domstolar och vid skiljeförfarande. Verksamheten utgår från i Stockholm centralt beläget kontor med närmaste station T-Östermalmstorg.

Välkommen att kontakta mig vid behov av rådgivning eller biträde.

Tony Jonsson
Advokat
tony.jonsson@ekenbergandersson.se
Telefon: 073-802 18 06
Besök: Grev Turegatan 13 B, Stockholm
Post: Ekenberg & Andersson Advokatbyrå, Box 7500, 103 92 Stockholm


MHRF-försäkringen
Allmän information

Club Alfa Romeo är ansluten till MotorHistoriska RiksFörbundet, MHRF. Det innebär bl.a. att CAR ordnar besiktning av klubbmedlemmarnas bilar för den excellenta försäkring som MHRF sköter tillsammans med Folksam.

Försäkringen är tillgänglig för minst 20 år gamla fordon, i originalskick eller med smärre tidstypiska förändringar. Fordonet får endast användas i hobbysyfte, aldrig som bruksfordon, det fordras att bilägaren har en vardagsbil och det finns krav på bilens förvaring och utrustning. Kostnaden är för närvarande från 770:- per år för helförsäkring, för bilar av de vanligaste årsmodellerna.

Bilar som byggts om, till vad MHRF kallar ”avvikande utförande”, kan numera också försäkras, till en högre premie, se MHRF:s hemsida för mer information. Observera dock att klubben kan ha högre krav på originalskick än vad MHRF har!

Ansökan

Utförlig information om alla försäkringsformer, premier m.m. finns på MHRF:s hemsida, www.mhrf.se/forsakring. Där finns också en förteckning över alla besiktningsmän. Om närmsta CAR-besiktningsman bor opraktiskt långt borta, är det ofta möjligt nyttja besiktningsman tillhörig annan MHRF-ansluten klubb.

Från hemsidan kan du också ladda ned ansökningsblankett. Där finns även möjlighet att sköta ansökan “digitalt”, så att du kan fylla i, bifoga bilder och skicka din ansökan direkt från din dator.

Fotografera bilen, fyll i ansökan och avtala tid med besiktningsmannen. Han går genom bilen och upprättar ett protokoll, som beskriver bilens skick. Ansökan, bilder och protokoll skickas till CAR:s MHRF-ansvarige, som om allt verkar bra, tillstyrker och sänder till MHRF för slutlig bedömning.

Om du har frågor, ring inte Folksam, utan kontakta MHRF-ansvarig i Club Alfa Romeo, eller närmaste bilinspektör.

Fotografier

Avsikten med bilderna till MHRF-försäkringen är att de skall dokumentera bilens skick, vilket är nog så viktigt om en skada skulle inträffa. Det ligger alltså i bilägarens intresse att ordna fram bra bilder! Hemsidan och ansökningsblankettens baksida visar att det inte krävs något märkvärdigt, endast tydliga bilder av bilens samtliga fyra sidor, inredning samt motor- och bagageutrymme. Bilderna skall vara av god kvalité och utskrivna på arkivbeständigt fotopapper. Format minst 10×15 cm, fler bilder utskrivna gemensamt på A4 accepteras också. 

Avgift

CAR tar i samband med ansökan ut en engångsavgift på 200:- för klubbens kostnader för att administrera MHRF-försäkringen. Om besiktningsmannen måste åka iväg för att utföra besiktningen får han och bilägaren komma överens om ersättning för resekostnaderna.

Besiktning

Granskningen sker efter ett protokoll sammanställt av MHRF, och är en redovisning av bilens skick. På MHRF är man allergisk mot rost, så det är ingen idé komma med en murken bil, hur tidstypisk den än må vara… Brand är en av de värsta skadeorsakerna och följaktligen godkänds ej torra, spruckna eller dåligt fastsatta bränsleslangar, så se över bensinförsörjningen före besiktningen.

Krav på utrustning

Fordonet måste ha batterifrånskiljare (huvudströmbrytare) och eldsläckare. Mer info på MHRF:s web-sida under rubriken ”Villkor”.

Krav på förvaring

MHRF har strikta krav på hur bilarna förvaras. De skall stå i låst utrymme då de inte används, vilket t.ex. innebär att nattförvaring i ”carport” inte är godkänt. Mer info finns på MHRF:s hemsida.

Ägaren är också viktig

De låga premierna i MHRF-försäkringen bygger på att få skador inträffar. Det försöker man säkerställa genom att endast försäkra bilar ägda av verkliga entusiaster, folk som känner för sin bil, är rädd om den, kör och sköter den på rätt sätt. Det innebär givetvis att MHRF-försäkringen är personlig, den följer inte automatiskt med bilen vid försäljning!

Det är en förmån att godkännas för MHRF-försäkring, och det är upp till bilägaren att visa att hon/han är värdig förtroendet.

Fler frågor?

Mer information kan du få från MHRF-ansvarig i CAR, Björn Nilsson, mhrf@alfaromeo.org eller 0707-833738