Träffar

Ibland lämnar även en alfista sitt garage för att umgås med andra . Det brukar vi kalla för en träff. Träffar finns i alla olika storlekar med väldigt skilda ambitionsnivåer. De enklaste formerna handlar om att ses i någons garage eller på den lokala pizzerian. De lite större kan handla om en vänlig ockupation av en slottspark eller som när vi firar något jubileum på Gärdet i Stockholm. På den här sidan kan du läsa om våra olika slags träffar oavsett om du bara kommer som besökare eller om du vill arrangera något själv.

Mycket att välja på

När klubben arrangerar en träff, är det i själva verket vi medlemmar som genomför någonting tillsammans. Allt från de lokalaste träffarna till de rikstäckande årsmötena är ett engagemang från frivilliga medlemmar i klubben.

Pizzaträffen

Pizzaträffarna är de enklaste och samtidigt de viktigaste träffarna vi har. Det krävs ingenting för att åka på en pizzaträff och det är knappt att det krävs något för att arrangera din alldeles egna pizzaträff, faktum är att det inte ens krävs en pizza. Pizzaträffarna är väldigt lokala och vår förhoppning är att det aldrig ska vara långt bort för någon. Om det mot förmodan skulle vara för långt kan du enkelt bjuda in till din egen favoritpizzeria och berätta om det i forumet. Som medlem i klubben kan du tillochmed lägga till den i aktivitetskalendern själv. Ta en titt i kalendern, kanske kan du åka på din första träff redan idag.

Lokal däcksspark

Den varma årstiden tar ofta pizzaträffarna paus för lika enkla däcksparkarträffar. Då brukar vi rulla iväg med finbilarna till något lokalt häng med rymlig parkering för fika eller en matbit tillsammans med lite ömsesidigt bilbeundrande. I Stockholm brukar vi ses på Röda Cafét, i Göteborg på Röda sten och i Torsång på motormuseum. Ta en titt i kalendern för att hitta något som ligger nära dig. Finns det inget? Då har du ju en fantastisk möjlighet att själv bjuda in till det lokala bilfiket!

Bertone-coupér på rad vid klubbens 60-års firande på Gärdet 2016

Alfa-parkeringen vid en Onsdagsträff på brostugan

Lokala evenemang

Under hela året arrangeras mängder av lokala evenemang av olika slag. Det kan vara kul-turer där man tillsammans följer en roadbook som tar dig längs mysiga småvägar med ett antal trivsamma stopp eller besök hos den lokala Alfaåterförsäljaren eller det lokal motormuseet. Bara delta eller hitta på ditt eget evenemang och marknadsför i forumet och kalendern. Har du en idé? Bara kör!

1:a Majträffarna

Sedan mer än 20 år tillbaka är det tradition att starta upp bilsäsongen för ägare av italienska bilar och andra landgående fordon den första maj. efter några år på Wenngarns slott är vi nu tillbaka på Skokloster och vi träffas också på Krapperups slott norr om Helsingborg. Läs mer om båda träffarna i aktivitetskalendern.

Årsmötet

Årsmötet som vanligtvis arrangeras i slutet av mars och är till för att berätta hur året varit i form av aktiviteter, träffar, banmöten, ekonomi samt besluta om planen för kommande år. Själva årsmötet tar c:a 2 timmar och följs sedan av middag där klubben står för en del av kostnaden.
Alla klubbmedlemmar är välkomna på årsmötet och deras respektive och barn är välkomna att vara med på middagen.