Vår historia

CAR Corsa var det första trevande försöket att starta en tävlingsverksamhet i klubbens regi. Första racet kördes på Mantorp hösten 2001, med den första formella seriesäsongen nästföljande år. Inledningsvis hade reglementet stöd för 8 klasser, att jämföra med nuvarande 3. Dessvärre var det i princip en bil per klass så det justerades rätt omgående ner till 4 klasser. Efter ett par år var det bara 3 klasser kvar och det är den indelningen vi använder även idag.

Det har alltid tävlats i Club Alfa Romeo Svezia. Redan vid det första dokumenterade banmötet, söndagen den 21 oktober 1956, stod på programmet att tidtagning för 1 varv med bilarna separerade med 30 sekunder. Är inte det tävling så säg?

Klubbens moderna racingverksamhet bedrev i början ingen egen tävlingsserie utan var en aktivt deltagande del i Sportvagnsserien, SSK. Man ställde som klubb upp med flertalet bilar i de olika klasser som tävlades i och skördade framgångar i perioder.

Under en period bedrevs tävlingsverksamheten i en separat dotterklubb, Club Alfa Romeo Racing, en klubb som leddes av en egen ordförande. Gissningsvis var detta mer av en teknisk lösning gentemot förbund, snarare än en regelrätt egen förening. Sedermera inkorporerades CAR-R i moderklubben med egen klubbmästare för Corse